"Звитяги" дружини Зварича: волонтерство та корупція

23 окт 2016, 19:14

Світлана Зварич
Світлана Зварич

Соцмережами шириться полемічна війна про розграблення заводу "АТЕК". Ключовим фігурантом у ній виступає Світлана Зварич.

Давайте ж з"ясуємо хто ця жіночка, яка постійно з'являється у центрі корупційних скандалів.

Історія одіозної Світлани Зварич, дружини Романа Зварича, розпочинається з моменту вступлення її чоловіка до рядів правління державою.

Вищі чини, що займав Роман,  дали неабияку змогу Світлані під його прикриттям розбудовувати спосіб свого існування на стежці  професійного корупціонерства та аферизму.

Відтак міністр Юстиції України, представник Президента у Верховній Раді та колишній член  Ради національної безпеки і оборони України став особистим захисником власної дружини у питаннях "кришування" її підприємницьких схем.

У 2005 році Світлана Зварич стає центральною постаттю гучного нафтового скандалу. Її та її фірму"Ойл - Транзит", що тісно співпрацювала з Росією та мала безпосередній стосунок до спроби реекспорту нафти у Словаччину  - звинуватили в обкраданні держави на десятки мільйонів доларів.

Тоді ж Кабінет Міністрів виносить колегіальне рішення про припинення реекспорту російської нафти, з яким тодішній міністр Юстиції - Роман Зварич категорично не погоджується, оскільки воно безпосередньо зачіпає бізнес його дружини. Скандальна історія зійшла нанівець після того, як в неї втрутився Президент Віктор Ющенко порекомендувавши уряду відмовитися від заборони ввести суворий механізм контролю на відшкодування ПДВ.

У 2010 році Світлана Зварич стає фігурантом нового скандалу, цього разу також пов’язаного із махінаціями, зі схемами відмивання ПДВ. Її звинувачують у зловживанні державними коштами у понад 100 млн гривень, шляхом продажу державі за завищеними цінами обладнання для систем зв’язку. За звичкою - Світлана всі звинувачення у свій бік спростовувала та "скидала" все на  чиновників, які "змушують" її займатися корупцією.

У розпорядженні родини Зваричів є нажиті нез’ясованим способом численні квартири та маєтки, один з них у селі Лісне. Чотири поверхи маєтку, кожен з яких займає близько 150 квадратних метрів - експерти оцінили у 1.7 мільйонів доларів. До нажитого приєднується велика конюшня, кілька квартир та власний автопарк.

У 2014 році свою чорну активність розпочинають численні благодійні фонди, які збирають волонтерські кошти  ніби-то на допомогу українській армії. Оборудки таких  фондів фігурують у численних журналістських розслідуваннях. Звісно що зібрані кошти ніяким чином на передову не доходили, а були використані на власні потреби їхніх засновників. Не цураючись збагаченню ціною спекуляцій на захисниках країни  -  Світлана Зварич залучає до діяльності власний волонтерський фонд під назвою "Освітні інновації". І починає у відкриту збирати гроші з довірливих громадян, заклеївши скриньки фонду стікерами з емблемами полку "Азов" та інших добровольчих підрозділів. Однак, за інформацією, ні "Азов", ні добровольчі батальйони про ці гроші та їхнє зарахування на потребу війська - нічого не знали. Скриньки по сьогоднішній день стоять в обмінниках валюти по усьому Києву, а спекуляції у руслі фонду продовжив син Світлани - Богдан Зварич.

Богдан Зварич провадив "з гідністю" життєву лінію їхньої сім"ї.  У час, коли на Сході країни розгорнулася війна, а його мати активно імітувала волонтерську діяльність, - він продовжував вести звичайний спосіб життя дітей - мажорів, у 25 років роз’їжджаючи на власних елітних автомобілях марки Мерседес, вартістю кожен близько 200 тис доларів та беручи участь у перегонах "по прямій" на  автомобілів КОРВЕТ, вартістю у 150 тис доларів. Також, Богдан, дивним чином, за даними фін.моніторінгу став власником трьох квартир в м. Київі, в період с 2014 по 2016 рік.

 

фото. із сторінки Богдана Зварича в мережі Інстаграм.

Тоді ж, для того, аби уникнути мобілізації, за проханням своєї "мамочки" був зарахований до лав Національної Гвардії, та навіть незаконно отримав статус учасника бойових дії, не бувши жодного разу на передовій та не маючи ніяких навичок  поводження зі зброєю.

Вже у 2016 році на нього відкрито кримінальне провадження за дезертирство, оскільки довго приховувати свою відсутність у військовій частині, у якій він навіть не з’являвся - було неможливо. Тоді ж, під протекторатом впливових батьків, ця справа не набула обертів.

Завдячуючи впливовому чоловіку, який залишається в рядах тіньової, комерційної та політичної еліти, хоч і не займає жодних посад, - Світлані Зварич  вдається виходити сухою з власних корупційних скандалів. А продовжуючи власну тактику контрзвинувачень - вона досі не понесла за них ніякої відповідальності. Тому абсурдно виглядає будь які обвинувачення з боку Світлани у рейдерстві, корупції та шахрайстві у бік всіх із ким вона не домовилась.

Павло Остапенко

Новости

Генерал-лейтенант Наєв перевірив бойову підготовку у Північній операційній зоні

13 фев 2024, 15:31

В Україні сьогодні вшановують пам'ять Героїв Крут

29 янв 2024, 12:44

Українські воїни дуже умілі та справжні майстри своєї справи

15 ноя 2023, 14:35

Фото з місця події

Андрій Єрмак провів засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад у новому форматі

01 сен 2023, 16:25

Очільник Чернігівщини повідомив про загрозу наступу з території РБ

01 авг 2022, 11:33

Статьи

Віктор Швець

Юрист Віктор Швець: Перший день війни, або чи варто з Путіним вести перемовини?

02 апр 2022, 18:17

Володимир Зеленський

Зеленський підписав указ про єдине мовлення для всіх українських телеканалів під час військового стану

20 мар 2022, 14:40

Фото з мережі Інтернет

Нардепи Києва звернулись до міст-побратимів різних країн щодо закриття неба над Україно.

13 мар 2022, 20:17

Фото з мережі Інтернет

РНБО запропонувала ввести в країні надзвичайний стан, Рада розгляне це питання ввечері

23 фев 2022, 15:18

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський підписав закон про призов резервістів (ВІДЕО)

23 фев 2022, 10:45

Урбанистика

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба: При Київської ОВА працює гаряча лінія допомоги

18 мар 2022, 21:00

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський: Україна стала членом "енергетичного Євросоюзу"

16 мар 2022, 17:00

Ярослав Железняк

Нардеп партии "Голос" Ярослав Железняк: Когда мы говорим о дефолте РФ, то забываем о важной составляющей: угрозе дефолта больших компаний на России

15 мар 2022, 20:35

Олена Шуляк

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк: Попри війну, держава виплачує підвищені пенсії

14 мар 2022, 19:22

Александр Дубинский

Нардеп "Слуги народа" Александр Дубинский: Обратите внимание, что Порошенко записывает видео из одной и той же локации

13 мар 2022, 18:47